Denik stavby robota pro zapas minisumo

středa, srpna 09, 2006

Sonar

Prvni, co bylo nutne pro zprovozneni sonaru, bylo pripajet propojovaci vodice a konektory. Bohuzel jsem nemel konektor o siri 5, tak jsem musel pridelat dva jeden se 4 a jeden se 2 vyvody.
Protoze me stvalo resetovat robota porad pomoci odpojovani baterek, tak jsem k robotovi pridelal vypinac. Sonar jsem prisrouboval na L nosnik, sice je malicko mimo osu, ale to v zasade nevadi. Pro prisroubovani jsem musel upravit sroubek, protoze otvory na tistaku sonaru jsou tak blizko sonickym prvkum, ze standardni sroubek se tam nevejde.
Napsal jsem kratky program, a sonar nefungoval. Zkousel jsem debug, ale mam robota pripjenyho pomoci USB prevodniku a debug hodnoty variablu nezobrazoval. Po podrobne kontrole se ukazalo, ze jsem prehodil input a output vodice, ono v dokumentaci je trigger oznacenej jako input a na popisu desky jako output a vice versa, to me zmatlo.
Po prehozeni vodicu uz sonar jede. Alespon hardwarove. Popisu softwaru budu venovat dalsi post, zdaleka ne vsechno bylo tak jednoduche, jak napoprve vypadalo.

1 Comments:

Anonymous Anonymní said...

dobry start

středa, 27 ledna, 2010

 

Okomentovat

<< Home